Energie
822 kcal
Vetten
37.5 g
Verzadigde vetzuren
23.3 g
Koolhydraten
50.7 g
Suikers
25.5 g
Vezels
10.2 g
Eiwitten
64.8 g
Zout
1.9 g
Snipper het knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 160 °C.
Kook de melk en de room in een pan.
Voeg er de tijm, het knoflook, peper en zout aan toe. Laat 5 min. pruttelen.
Snij de geschilde aardappelen in dunne plakjes van zo’n 2 mm dik. Schik ze in een diepe ovenschaal.
Giet de roomsaus door een zeef over de aardappelen tot ze net onder staan. Verdeel er de gemalen kaas over.
Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
Snij intussen de geschilde wortelen in dunne schijfjes.
Kook beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak de wortelen. Kruid met peper en zout en voeg de helft van de laurier toe.
Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak het varkenshaasje bruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Leg in een ruime ovenschaal.
Haal de aardappelen uit de oven en hou warm. Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C.
Giet het bakvocht over het vlees. Voeg de rest van de boter toe en lepel er de ahornsiroop over.
Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat eventueel de laatste 5 min. de aardappelen nog even mee opwarmen in de oven.