Energie
1101 kcal
Vetten
0 g
Verzadigde vetzuren
Koolhydraten
272.3 g
Suikers
270.7 g
Vezels
4.9 g
Eiwitten
0.7 g
Zout
Snij de ongeschilde appelen in stukjes.
Pers de citroen en verzamel het sap.
Breng 1 L water (per 4 personen), het citroensap en de appelstukjes aan de kook in een kookpot.
Verlaag het vuur en laat 30 min. sudderen. Het fruit mag niet plat worden.
Laat het mengsel uitlekken in een propere keukenhanddoek of neteldoek (je houdt ± 1 L vocht (per 4 personen) over).
Doe opnieuw in de kookpot, voeg de suiker en het stokje kaneel toe en breng opnieuw aan de kook.
Verlaag het vuur en laat ± 1 uur koken (tot alles mooi indikt). Van zodra het schuim verdwenen is, is je confituur klaar. Haal het kaneelstokje eruit.
Doe het mengsel in een weckpot.