Snij de granaatappel in 2 boven een ruime
mengkom. Klop er met een houten lepel de pitjes
uit en vang het sap op.
Bereiding (25 min. )
Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 min. op de velkant.
Kruid met zwarte peper en zout. Giet het smeltende eendenvet weg, draai de filets om
en laat nog 6 min. bakken. Haal uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten.
Meng intussen de olijfolie met de wittewijnazijn en het granaatappelsap. Kruid met
zwarte peper en zout.
Doe de sla in een serveerschaal, bestrooi met de granaatappel- en de pompoenpitten.
Meng de dressing net voor het serveren onder de salade.
Warm de saus op in een steelpannetje en verwarm de
appeltjes (instructies: zie verpakking).
Bak de kroketten 2 à 3 min. in de friteuse op 180°C.
Snij de eendenfilets in schuine sneetjes en verdeel over
de borden. Lepel er wat saus over en serveer met de
appeltjes, de kroketten en de salade.