Energie
558 kcal
Vetten
15 g
Verzadigde vetzuren
5.5 g
Koolhydraten
79.9 g
Suikers
9.5 g
Vezels
7 g
Eiwitten
22.2 g
Zout
1.2 g
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij de preiwitten in de lengte in 2 en vervolgens in halvemaantjes van 1 cm. Snij de champignons in 4 en doe samen met de prei in een ovenschaal.
Pers het knoflook en meng samen met de olijfolie. Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Meng onder de groenten.
Leg de ricotta in het midden van de groenten en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou wat kookvocht opzij.
Meng de groenten en de ricotta onder de pasta. Voeg ½ à 1 dl kookvocht per persoon toe en roer goed om. Kruid eventueel bij met peper en zout.