Franse uiensoep met kaasbroodjes.

nutriscore
Franse uiensoep met kaasbroodjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

413 kcal

Vetten

11.6 g

Verzadigde vetzuren

6.4 g

Koolhydraten

59.8 g

Suikers

6.1 g

Vezels

6 g

Eiwitten

14.5 g

Zout

5 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij de uien in ringen. Smelt de boter in een kookpot en bak de uiringen goudbruin op een zacht vuur. Overgiet met 1 L water (voor 4 personen) en verkruimel er de bouillon bij. Laat 10 min. koken en kruid met peper en zout.

  3. Snij het stokbrood in sneetjes en verdeel er de kaas over. Schuif ± 5 min. onder de grill van de voorverwarmde oven tot de kaas mooi bruin kleurt.

  4. Verdeel de soep over de borden en werk af met een stukje kaasbrood.

Tip
Een mooi bruin kleurtje?

Bestrooi de uiringen met 1 el suiker en laat zachtjes karamelliseren.