Gemarineerde scampibrochette met Provençaalse krieltjes.

nutriscore
Gemarineerde scampibrochette met Provençaalse krieltjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

427 kcal

Vetten

12 g

Verzadigde vetzuren

2 g

Koolhydraten

46.8 g

Suikers

8 g

Vezels

8.9 g

Eiwitten

28.2 g

Zout

1.4 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C, meng de kruidenzakjes onder de krieltjes en bak in de aluminium bakjes ± 30 min. in de oven of in de airfryer.

  2. Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook. Breek intussen de uiteinden van de prinsessenbonen en kook ze gedurende 8 min. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snipper de rode ui fijn en snij de tomaten in 2. Verhit in de pot van de boontjes de helft van de olijfolie en stoof de rode ui glazig. Voeg de tomaatjes en de bonen toe en laat nog 4 min. stoven zonder deksel. Kruid met peper en zout.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de scampibrochettes ± 2 min. aan elke kant.

  5. Serveer de scampibrochettes met de krieltjes en de groenten.