Schil de butternut en snij in de lengte in 2. Verwijder de pitten en zaadlijsten. Snij de helft in grote stukken en de rest in blokjes van 1 cm.
Bereiding (30 min.)
Kook de aardappelen samen met de grote stukken butternut en het blaadje laurier 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en verwijder het laurierblad. Prak fijn en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en bak het look en de sjalot 1 min. Voeg de pompoen-, de spekblokjes en de tijm toe en roerbak goudbruin.
Verhit ondertussen de resterende olijfolie in een braadpan en bak de gepaneerde kabeljauwhaasjes 3 à 4 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
Verdeel de puree over de borden en bestrooi met de pompoenblokjes en de pompoenpitten. Serveer met de kabeljauw.