Griekse ovenschotel met gebakken feta en tomaat.

nutriscore
Griekse ovenschotel met gebakken feta en tomaat
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

385 kcal

Vetten

28.1 g

Verzadigde vetzuren

10.4 g

Koolhydraten

16.4 g

Suikers

3.6 g

Vezels

6.3 g

Eiwitten

13.5 g

Zout

2.3 g

Bereidingswijze

  1. Schik enkele kerstomaten in het midden van een ovenschaal en leg er de feta bovenop.

  2. Verdeel hierover de olijven en de rest van de kerstomaten.

  3. Pers het knoflook en strooi samen met de oregano en de tijm over je ovenschotel.

  4. Besprenkel met de olijfolie en bak 15 à 20 min. in de oven op 220 °C.

  5. Je schotel is klaar als de kaas zacht wordt. Werk af met versgemalen peper en versnipperde basilicum.

  6. Serveer met crackers.