Energie
490 kcal
Vetten
23.2 g
Verzadigde vetzuren
7.1 g
Koolhydraten
44.9 g
Suikers
6.3 g
Vezels
6.2 g
Eiwitten
22.2 g
Zout
2.4 g
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Snij de groenekool in fijne reepjes en snipper het knoflook fijn.
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
Kook intussen de groenekool 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de groenekool 5 min.
Prak de aardappelen fijn met een pureestamper en meng er de groenekool, de melk, nootmuskaat, peper en zout onder.
Bak de spekblokjes krokant in een braadpan zonder vetstof. Haal uit de pan en bak in de vetstof van het spek spiegeleieren. Kruid met peper en zout.