Snij de aubergines in de lengte in 2 en dan in plakjes van 1 cm. Leg op
een propere keukenhanddoek en bestrooi met zout. Laat 5 min. rusten.
Dep goed droog.
Snipper intussen de sjalotten fijn en hak de walnoten en de koriander grof.
Haal de pitten uit de granaatappel.
Bereiding (20 min.)
Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de aubergines 1 à 2 min. aan elke
kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit 1/6 van de olijfolie in een grillpan en bak het vlees 1 à 2 min. aan elke
kant. Kruid met peper en zout. Laat even rusten en snij in schuine repen.
Meng de bulgur met de walnoten, het paprikapoeder, de sjalot, de rest van de olijfolie en de dragonazijn.
Serveer de bulgur met de aubergines en het vlees. Werk af met koriander
en granaatappelpitten.