Italiaanse ovenschotel met gehakt en mozzarella.

nutriscore
Italiaanse ovenschotel 
met gehakt en mozzarella
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

682 kcal

Vetten

34.6 g

Verzadigde vetzuren

16.3 g

Koolhydraten

38.6 g

Suikers

14.3 g

Vezels

9.2 g

Eiwitten

49.5 g

Zout

3.3 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Snipper de ui en het look fijn.

  2. Snij de mozzarella en de tomaten in schijfjes van 1/2 cm

  3. Bereiding (10 min. + 45 min. in de oven )
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Meng de ui, het look en het ei onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal en plet tot burgertjes (ongeveer even groot als de aardappelschijfjes).

  6. Verdeel de passata over een ovenschaal en schik er afwisselend de aardappelschijfjes, de gehaktburgertjes, schijfjes tomaat en schijfjes mozzarella op. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Kruid alles met de Italiaanse kruiden en bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.