Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
Snij intussen de spitskool in de lengte in 4, verwijder het harde gedeelte en snipper de rest fijn.
Schil de wortelen en maak er linten van met een dunschiller.
Snij het pepertje in 2 en verwijder de pitjes. Snipper de rest fijn.
Smelt de helft van de boter in een kookpot en stoof het rode pepertje 1 min. Voeg de spitskool en de wortelslierten toe en stoof 10 min.
Roer regelmatig om en kruid met zwarte peper, zout en het
kerriepoeder. Roer er 1 dl room (voor 4 porties) onder.
Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis mooi goudbruin aan elke kant. Laat nog 3 min. verder garen.
Scheid het eigeel van het eiwit. Stamp de zoete aardappelen fijn, meng er de eidooier, de rest van de room, nootmuskaat, zwarte peper en zout onder.