Lamskoteletten met tagliatelle en prinsessenbonen.

nutriscore
Lamskoteletten met tagliatelle en prinsessenbonen
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

823 kcal

Vetten

34.5 g

Verzadigde vetzuren

10.9 g

Koolhydraten

72.5 g

Suikers

9.7 g

Vezels

10.5 g

Eiwitten

50.2 g

Zout

1.9 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de cocktailtomaten in een ovenschaal, lepel er 1/3 van de olijfolie over en kruid met peper en zout. Schuif 10 min. in de oven.

  2. Breng ondertussen een grote kookpot lichtgezouten water aan de kook en gaar de prinsessenbonen 8 min. Voeg de laatste 5 min. de tagliatelle toe en laat mee garen. Giet af en hou apart.

  3. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de lamskoteletjes 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan, roer ½ dl water in de pan en schraap de braadresten los.

  4. Meng de pesto onder de tagliatelle en boontjes. Verdeel over de borden en schik er de tomaten en lamskoteletten rond. Lepel wat braadvocht over de koteletjes.