Energie
639 kcal
Vetten
22.5 g
Verzadigde vetzuren
3.1 g
Koolhydraten
94.7 g
Suikers
2.7 g
Vezels
Eiwitten
12.7 g
Zout
2.2 g
Meng de bloem en de gist in een kom. Voeg 50 ml olijfolie, 250 ml lauw water en 1 kl zout toe.
Kneed tot een elastisch deeg. Maak een bol en bestrijk met 15 ml olijfolie. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat 1 u. rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snij de kerstomaten in twee en de rode ui in schijfjes.
Rol intussen het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik. Bestrooi met 1/2 kl zout en bestrijk met 15 ml olijfolie.
Leg het deeg op bakpapier en maak een mooie lentetekening met de kerstomaten, het bieslook en de rode ui.
Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
De hoeveelheden in dit stappenplan zijn berekend voor 4 personen.