Laat de kikkererwten 12 uur weken in koud water en giet af. Kook 1 uur in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en daarna in stukjes van ± 1 cm. Snij de tomaten in 2.
Rasp de schil van de citroen en pers hem voor de helft uit. Snipper de lente-ui fijn.
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met het citroensap.
Meng de kikkererwten met de groenten, avocado en citroenzeste en verkruimel er de feta over. Kruid met peper en zout en voeg de olijfolie toe. Meng alles nog eens goed onder elkaar.
Tip
Sneller met kikkererwten uit blik
Je kan deze maaltijdsalade ook veel sneller op tafel zetten door kikkererwten uit blik te gebruiken i.p.v. gedroogde kikkererwten. Spoel ze even onder koud water, laat uitlekken en ga verder vanaf stap 2.