Ovenschotel met gehakt, witloof en zoete aardappel.

nutriscore
Ovenschotel met gehakt, witloof en zoete aardappel
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

711 kcal

Vetten

44.2 g

Verzadigde vetzuren

19.7 g

Koolhydraten

29.4 g

Suikers

13.3 g

Vezels

6.8 g

Eiwitten

45.6 g

Zout

2.4 g

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Kook 15 min. in lichtgezouten water en giet af.

  2. Verwijder ondertussen de bittere kern uit het witloof en snij de rest in stukken. Smelt de helft van de boter in een kookpot en stoof het witloof 5 min. Roer regelmatig om. Kruid met peper en zout. Meng er het kerriepoeder onder samen met de helft van de room.

  3. Smelt de rest van de boter in een pan en bak het gehakt 5 min. Blijf tijdens het bakken in de pan roeren, zodat het vlees niet aan elkaar blijft plakken. Kruid met peper.

  4. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.

  5. Stamp de zoete aardappelen fijn en meng er de rest van de room onder. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel het witloof over een ovenschaal, schep er eerst het gehakt en dan de puree over en bestrooi met de kaas. Bak 10 min. in de oven, zet de laatste 3 min. de grillfunctie aan.