Snij het wit van de prei in de lengte in 2. Snij in fijne halvemaantjes.
Bereiding (30 min. + 25 min. in de oven )
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en
pureer met 1/4 van de melk en de helft van de boter. Meng er de peterselie onder en
kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de rest van de boter in een kookpot en bak de sjalot glazig. Meng met de
prei en de wortel en roerbak 5 à 6 min. Roer er de bloem onder.
Voeg de rest van de melk toe en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Doe een bodem groentesaus in een ovenschaal, schik daarop de pladijs
en overgiet met de rest van de saus. Werk af met de puree.
Bak 20 à 25 min. in de oven. Gebruik de grillfunctie voor een
knapperig korstje.