Energie
638 kcal
Vetten
41.3 g
Verzadigde vetzuren
11.3 g
Koolhydraten
38.5 g
Suikers
6.3 g
Vezels
5.6 g
Eiwitten
25.3 g
Zout
2.4 g
Snij de paprika’s in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Snij in blokjes van 1 cm.
Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten en snij in 4.
Pers de citroen en snipper de sjalot fijn.
Verhit 3/4 van de olijfolie in een grote pan en bak de sjalot, de paprika, de aspergepunten en de krieltjes ± 10 min. Kruid met peper en zout.
Smelt intussen de helft van de boter en de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de pangasius 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan.
Voeg de rest van de boter en de dille toe aan de pan. Schraap de braadresten los en blus met het citroensap. Meng goed en kruid met peper en zout.
Verdeel de groenten over de borden en bestrooi met de oudekaasschilfers. Serveer met de pangasius en besprenkel met de dillesaus.