Papillot met schelvis, rijst en courgette.

nutriscore
Papillot met schelvis, rijst en courgette
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

502 kcal

Vetten

19.6 g

Verzadigde vetzuren

7.2 g

Koolhydraten

47.5 g

Suikers

11.5 g

Vezels

5.6 g

Eiwitten

31 g

Zout

2.3 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (of steek de barbecue aan).

  2. Snij de ongeschilde courgette in plakjes. Snipper de dille fijn.

  3. Neem 1 vel aluminiumfolie per persoon en leg er iets kleinere stukken bakpapier bovenop. Verdeel er de helft van de olie over en beleg dakpansgewijs met de helft van de courgetteplakjes. Kruid met peper en zout.

  4. Maak de rijst klaar zoals aangegeven op de verpakking.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de groentemengeling 3 min. Kruid met peper en zout en meng met de rijst. Verdeel over de courgette en leg er de vis bovenop. Kruid met peper en zout en verdeel er de dille over. Werk af met de rest van de courgette, opnieuw dakpansgewijs.

  6. Giet de room erover en plooi de papillot mooi dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen. Bak 15 min. in de oven of op de barbecue.