Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in flinterdunne plakjes. Hou wat
van het groen opzij voor de afwerking.
Snij de geschilde wortelen in de lengte in 2 en daarna in stukjes
van 3 à 4 cm.
Bereiding ( 15 min. + 15 min. in de oven )
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de venkel, courgette en
wortel 5 à 8 min. Kruid met peper en zout.
Neem 4 vellen aluminiumfolie (per 4 personen) en leg er telkens 1 vel bakpapier op. Verdeel
er de gestoofde groenten over.
Leg de pladijs en de helft van de kerstomaten op de groenten. Lepel
er 1 kl pesto op en kruid met peper en zout. Zet 10 à 15 min. in de
voorverwarmde oven. (Of leg 15 à 20 min. op de BBQ).
Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie
verpakking). Giet af en meng er de rest van de pesto onder en de rest van de
kerstomaten.
Werk de papillot af met het venkelloof en serveer met de pasta pesto.