Pasta met broccoli en romige citroensaus.

nutriscore
Pasta met broccoli en romige citroensaus
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

729 kcal

Vetten

26.9 g

Verzadigde vetzuren

9.9 g

Koolhydraten

91.1 g

Suikers

4.3 g

Vezels

6.3 g

Eiwitten

27.8 g

Zout

1.5 g

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Snij de broccoli in roosjes en voeg de laatste 4 min. toe. Giet af en hou wat kookvocht opzij.

  2. Pers intussen het knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers uit.

  3. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak het knoflook kort. Voeg de helft van de zeste en het citroensap toe. Breng aan de kook. Meng er de room onder.

  4. Voeg de pasta en de broccoli en wat kookvocht toe. Rasp er de helft van de parmezaan over. Meng goed.

  5. Verdeel de pasta over diepe borden en werk af met de rest van de parmezaan en de rest van de citroenzeste.