Pasta met kreeft en mascarponesaus.

nutriscore
Pasta met kreeft en mascarponesaus
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

770 kcal

Vetten

20 g

Verzadigde vetzuren

11 g

Koolhydraten

96.3 g

Suikers

7.5 g

Vezels

6.7 g

Eiwitten

44.6 g

Zout

3 g

Bereidingswijze

  1. Snij de kreeften in de lengte middendoor. Maak het vlees in de pantsers los. Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker en haal er het vlees uit.

  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou wat kookvocht opzij.

  3. Pluk de waterkers. Smelt de helft van de boter in een brede kookpot en bak de aspergetips 5 min. Kruid met peper en zout.

  4. Smelt de rest van de boter in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de whisky toe en laat volledig verdampen. Overgiet met de tomatensaus en laat even doorwarmen. Meng er de pasta, het kreeftenvlees en de rivierkreeftjes onder en laat 2 min. doorwarmen. Voeg eventueel wat kookvocht toe.

  5. Verdeel de pasta met de saus over de borden en werk af met de waterkers. Serveer met de aspergetips.