Pasta met lentegroenten, ei en spek.

nutriscore
Pasta met lentegroenten, ei en spek
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

744 kcal

Vetten

21.5 g

Verzadigde vetzuren

9.7 g

Koolhydraten

99.9 g

Suikers

6.1 g

Vezels

8.4 g

Eiwitten

34 g

Zout

2 g

Bereidingswijze

  1. Kook 2/3 van de eieren 9 min. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 2.

  2. Schil intussen de asperges van punt naar voet en breek het harde uiteinde af. Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de asperges 12 à 15 min. (afhankelijk van de dikte).

  3. Haal de asperges uit het water en bewaar het kookwater. Hou 8 asperges (voor 4 personen) in hun geheel, snij de andere in stukken van zo’n 3 cm.

  4. Kook de erwten 4 min. in het kookwater van de asperges en voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd ook de tagliatelle toe. Giet af en vang het kookwater op.

  5. Doe de tagliatelle samen met de aspergestukjes en de erwten opnieuw in de kookpot. Klop de overige eieren los, samen met de room en 2 dl (voor 4 personen) van het kookwater. Kruid met peper en zout en giet over de tagliatelle.

  6. Laat nog even doorwarmen op een zacht vuur. Leg er de hele asperges even bovenop om mee op te warmen.

  7. Bak intussen de spekreepjes 5 min. in een pan met antiaanbaklaag. Laat even uitlekken op keukenpapier en meng daarna onder de pasta.

  8. Verdeel de pasta over de borden. Werk elk bord af met 2 volledige asperges, 2 halve eitjes en een draai van de pepermolen.