Schil de halve knolselder en snij in stukken van ± 2 cm.
Snij de ui in stukken.
Snipper de helft van de kruiden fijn.
Rasp de parmezaan.
Hak de hazelnoten grof en rooster ze zonder vetstof in
een pan met antiaanbaklaag.
Los de groentebouillon op in 5 dl heet water (per 4 personen).
Bereiding (25 min.)
Verhit 1/5 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de knolselder
toe en stoof 5 min. Overgiet met de melk en de bouillon. Breng aan de kook
en laat ± 15 min. sudderen.
Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de boschampignons
5 min. op een hoog vuur. Roer regelmatig om, kruid met peper en zout en
haal van het vuur. Meng er de fijngesnipperde kruiden onder.
Leg de rest van de kruiden 10 sec. in kokend water. Haal eruit en spoel onder
koud water. Doe in een hoge beker en mix fijn samen met 3/5 van de olijfolie.
Kruid met zwarte peper en zout.
Kook intussen de ravioli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie
verpakking).
Giet af en meng er de rest van de olijfolie onder.
Giet de knolselder af en mix fijn met de staafmixer. Kruid met peper en zout
en meng er de helft van de parmezaan onder.
Trek een streep knolseldersaus op een bord, verdeel er de ravioli, de
boschampignons en de hazelnoten over en bestrooi met de rest van de
parmezaan. Bedruppel met de groenekruidendressing.