Energie
382 kcal
Vetten
14.9 g
Verzadigde vetzuren
8.3 g
Koolhydraten
30.4 g
Suikers
7.1 g
Vezels
7.9 g
Eiwitten
27.6 g
Zout
1.3 g
Kruid de vis met peper en zout en wentel door de bloem.
Schil de pastinaak en de aardappelen. Snij in gelijke stukken. Snij de prei in ringen.
Kook de pastinaak en de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
Smelt intussen 1/3 van de boter in een grote kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak de vis ± 2 min. aan elke kant.
Pureer de pastinaak en de aardappelen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en meng er de rest van de boter onder.
Verdeel de puree over de borden, werk af met de prei en een stukje vis.