Scampi met taboulé en avocadodressing.

nutriscore
Scampi met taboulé en avocadodressing
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

566 kcal

Vetten

37.9 g

Verzadigde vetzuren

6.6 g

Koolhydraten

27.7 g

Suikers

7.6 g

Vezels

6.6 g

Eiwitten

25.2 g

Zout

2.9 g

Bereidingswijze

  1. Prak de helft van de avocado’s fijn en meng met de yoghurt en het sap van de citroen. Kruid met peper en zout en voeg eventueel een scheutje water toe om de saus wat vloeibaarder te maken. Snij de rest van de avocado’s in dunne schijfjes.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de scampi 2 à 3 min.

  3. Verdeel de taboulé over de borden en leg er telkens wat rucola, enkele avocadoschijfjes en scampi bij. Lepel er een beetje avocadodressing over en zet de rest van de dressing in een kommetje mee op tafel.

Tip
Extra frisse toets?

Graag nog wat extra frisheid toevoegen? Werk je gerecht af met fijngesnipperde munt of koriander.