Energie
339 kcal
Vetten
21.7 g
Verzadigde vetzuren
11.8 g
Koolhydraten
8.3 g
Suikers
6.6 g
Vezels
1.8 g
Eiwitten
16.8 g
Zout
2.1 g
Laat de scampi ontdooien. Snipper de sjalot fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een diepe pan en bak de sjalot glazig.
Voeg de tomatenstukjes en -puree toe en laat even sudderen. Blus met de witte wijn.
Los het bouillonblokje op in het water en voeg toe aan de pan. Laat even koken.
Roer er de room en de mascarpone door. Laat even koken.
Verhit intussen de andere helft van de olijfolie in een pan en bak de scampi. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Meng met de saus.
Snij de tomaat in blokjes en hak de peterselie fijn. Werk er de scampi mee af en serveer met stokbrood.