Steak met frietjes.

nutriscore
Steak met frietjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

848 kcal

Vetten

37 g

Verzadigde vetzuren

19.4 g

Koolhydraten

82.6 g

Suikers

6.5 g

Vezels

2 g

Eiwitten

45.2 g

Zout

1.9 g

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees een half uur voor het bakken uit de koelkast (laat nog in de verpakking).

  2. Snij intussen de tomaten en de sjalot in fijne schijfjes.

  3. Bak de frietjes volgens de instructies op de verpakking.

  4. Smelt de helft van de boter in een pan. Kruid de steaks met peper en zout en laat goed bruinen aan 1 kant. Draai om.

  5. Zet het vuur lager en voeg de rest van de boter toe. Bak verder naar smaak. Haal uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

  6. Warm de peperroomsaus op (instructies: zie verpakking).

  7. Verdeel de veldsla, de sjalot en de tomaten over de borden. Bedruppel met de vinaigrette. Leg er de steaks bij en serveer met de frietjes en de saus.