Tajine met kip, aardappelen en olijven.

nutriscore
Tajine met kip, aardappelen en olijven
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

423 kcal

Vetten

22 g

Verzadigde vetzuren

5.2 g

Koolhydraten

24 g

Suikers

7.2 g

Vezels

6.5 g

Eiwitten

28.9 g

Zout

2.5 g

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui fijn, schil de wortelen en snij in hapklare stukken.

  2. Verhit de olijfolie in een tajine (of kookpot). Bak de kippendrumsticks goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  3. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat 2 min. bakken. Voeg de tomatenstukjes toe en meng goed, kruid met de kurkuma, de komijn en het paprikapoeder en laat 5 min. stoven.

  4. Voeg de wortelen toe, 1 dl water (voor 4 personen) en het bouillonblokje. Laat 20 min. koken.

  5. Schil intussen de aardappelen en snij in stukken, voeg ze toe en laat nog 20 min. garen. Voeg op het einde de olijven toe.

  6. Werk de tajine af met enkele korianderblaadjes.