Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Laat aan
de bovenkant van het takje wel ± 3 cm blaadjes
staan. Snipper de blaadjes fijn.
Rooster de hazelnoten in een pan met
antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat afkoelen en
hak grof.
Snij het witloof in de lengte in 2.
Snij de grillkaas in de lengte in 4 (per 4 personen) en snij daarna elk
stuk in 2 blokjes.
Maak lange linten van de courgette met een dunschiller, je hebt er 8 nodig (per 4 personen).
Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes
van ± 2 cm. Kruid met zwarte peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (10 min. + 25 min. in de oven )
Leg de blokjes pompoen op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met 2 el
fijngesnipperde rozemarijn (per 4 personen). Kruid met zwarte peper en zout en meng er de olijfolie onder.
Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
Verhit intussen 1/3 van de vetstof in een kookpot en bak de halve witloofstronken goudbruin aan
beide kanten. Kruid met zwarte peper en zout en laat nog 5 min. afgedekt garen.
Bestrijk de courgettelinten met de pesto en rol strak op. Prik afwisselend 2 blokjes
geitenkaas en 2 rolletjes courgette op elk takje rozemarijn. Kruid met zwarte peper en zout.
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Hou 1 dl kookvocht
opzij (per 4 personen) en giet af.
Doe de blokjes pompoen in een hoge beker. Voeg
het roomalternatief en het kookvocht toe en mix tot
een gladde saus. Meng onder de pasta en hou warm.
Verhit 1/3 van de vetstof in een pan met antiaanbaklaag
en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur.
Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan en
hou warm.
Verhit in dezelfde pan de rest van de vetstof en bak de
spiesjes 2 min. aan elke kant.