Snij de venkel in de lengte in 2, verwijder de harde kern en snipper de rest fijn. Hou het groen apart voor de afwerking. Snij de prei in dunne ringen en snipper het knoflook fijn.
Smelt 1/3 van de boter in een kookpot met dikke bodem. Voeg het knoflook en de prei toe en laat ± 5 min. stoven. Voeg de rijst toe en meng goed. Verkruimel er de bouillon over en overgiet met 2 dl water per persoon. Laat 18 min. afgedekt sudderen.
Smelt 1/3 van de boter in een andere kookpot en stoof de venkel ± 10 min.
Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwhaasjes 2 à 3 min. aan elke kant.
Voeg de gestoofde venkel toe aan de risotto en meng er de parmezaan onder. Kruid met peper en zout. Verdeel de risotto over de borden, leg er de vis op en werk af met het venkelgroen.