Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in
lichtgezouten water. Giet af.
Snij intussen de venkels in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in
dunne reepjes. Hou wat groen opzij.
Snij de selder in blokjes en de wortel in staafjes.
Smelt de boter in een grote kookpot en roer er de bloem onder. Laat
even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend 1 L water (per 4 personen)
toe. Verkruimel er het halve bouillonblokje boven en klop tot een
gladde saus.
Voeg de groenten toe en kook 10 min. op een laag vuur.
Snij intussen elke zalmfilet in 6 of 8 stukken.
Leg de zalm voorzichtig op de groenten. Overgiet met de room en
kruid met peper en zout. Laat 5 min. afgedekt verder koken en voeg
tot slot de aardappelen toe.
Serveer de waterzooi in soepborden en werk af met het venkelgroen.