Verwijder de harde kern uit de venkels en snij in fijne repen
(hou wat groen apart voor de afwerking).
Snipper de dille grof.
Hak de pistachenoten en 50 g olijven fijn (of mix in een hakmolen).
Meng met 1/3 van de olijfolie en kruid met peper en zout.
Verdeel de kerstomaatjes in kleinere trosjes.
Verwarm de oven voor op 180 °C
Bereiding (15 min. + 20 min. in de oven )
Verhit de rest van de olijfolie in een stoofpot en stoof de venkel 5 à 8 min. al
roerend. Kruid met peper en zout.
Schik in een grote ovenschaal, leg er de stukken zalm op en besmeer ze met de tapenade van olijven en pistachenoten.
Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
Schik de tomaten de laatste 5 à 8 min. naast de zalm.
Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water
(kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Haal de ovenschotel uit de oven, werk af met de dille en
het venkelloof. Kruid met peper en zout en serveer met
de tagliatelle.