Energie
124 kcal
Vetten
4.6 g
Verzadigde vetzuren
2.3 g
Koolhydraten
13.9 g
Suikers
0.2 g
Vezels
1.3 g
Eiwitten
6.2 g
Zout
Schil de aardappelen en snij in stukken.
Snipper het bieslook fijn.
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat even drogen op het vuur en stamp fijn.
Meng de eieren en de gruyère onder de puree en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bedek een ovenschaal met bakpapier. Verdeel de puree gelijkmatig over de schaal en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
Snij de gebakken aardappelpuree in vierkantjes en bewaar in de koelkast.
Meng net voor het serveren de olijfolie met het paneermeel en het bieslook.
Warm op in een raclettepannetje met een druppeltje olijfolie.
Je kan de aardappelvierkantjes gerust de dag voordien maken.