Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er de boter over.
Voeg geen zout toe (het vlees zelf is al voldoende gezouten). Zet
15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar
180 °C en laat nog 45 min. braden.
Verwijder intussen de uiteinden van de boontjes en kook 8 min.
onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. in
lichtgezouten water. Giet af.
Snij de tomaten in 2 en meng met de boontjes en de aardappelen.
Haal het gebraad uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat
10 min. rusten. Verwarm intussen de room in een pan en meng met
de pickles. Laat 1 min. indikken en kruid met peper en zout.
Snij het gebraad in fijne plakjes en serveer met de aardappelboontjessalade. Werk af met wat picklessaus.