Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor
keukenhandschoenen). Snij in stukken van 4 cm en leg in water met een
scheutje azijn (zo behouden ze hun witte kleur).
Snipper de sjalot fijn.
Hak de hazelnoten en de waterkers grof.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (15 min. + 30 min. in de oven)
Zet het Ardens gehaktbrood ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
Kook intussen de schorseneren 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
Verhit de olijfolie in een grote braadpan (of wok) en bak de sjalot 1 min.
Voeg de spekblokjes toe en bak 2 à 3 min.
Doe er de aardappelschijfjes bij en roerbak 5 min. Meng er
de schorseneren onder en laat mee opwarmen. Kruid met
nootmuskaat, peper en zout.
Meng er de waterkers onder en verdeel over de borden.
Bestrooi met de hazelnoten. Snij het gehaktbrood in gelijke
sneetjes.