Energie
414 kcal
Vetten
38.5 g
Verzadigde vetzuren
22.5 g
Koolhydraten
3.3 g
Suikers
1.5 g
Vezels
1 g
Eiwitten
13.2 g
Zout
1.6 g
Schil de asperges met een dunschiller tot 4 cm onder de kop en breek het houterige stukje onderaan af.
Leg de geschilde asperges in een grote pot met koud water en voeg 1/4 van de boter toe.
Breng aan de kook en laat 10 sec. koken. Proef of de asperges beetgaar zijn en giet af.
Smelt de rest van de boter in een steelpannetje op een laag vuur. Schep de witte laag weg die verschijnt op de gesmolten boter.
Neem het pannetje van het vuur en laat 5 à 10 min. afkoelen.
Kook de eieren 8 min., pel en prak fijn. Meng ze met de boter.
Snij de radijzen in dunne plakjes en versnipper de krulpeterselie.
Schik de asperges op een bord en overgiet ze met de botersaus. Werk af met de radijsjes, ham en krulpeterselie.
Een klontje boter in het kookvocht geeft je asperges een extra zachte en romige smaak.