Aziatische komkommersalade
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

114 kcal

Vetten

6 g

Verzadigde vetzuren

0.9 g

Koolhydraten

10.3 g

Suikers

9.3 g

Vezels

2 g

Eiwitten

3.9 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

  1. Rooster de sesamzaadjes zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  2. Verwijder de uiteinden van de komkommers en snij elke komkommer in 2. Leg elk stuk komkommer tussen 2 houten lepels en snij met een mes rechte lijntjes (met telkens 0,5 cm à 0,75 cm tussen) in de komkommer.

  3. Draai de komkommer om, leg opnieuw tussen de 2 houten lepels en snij nu schuine lijntjes met 0,50 à 0,75 cm tussen. Leg de komkommers in een pot waar je een deksel van hebt.

  4. Snipper nu het knoflook fijn en meng met de sojasaus, de sesamolie, de sesamzaadjes, de rijstazijn, de pilipili en de suiker. Giet over de komkommers, zet het deksel op de pot en schud zodat alles goed bedekt is met de marinade. Laat minstens 1 uur marineren.