Verwijder de groene bladeren maar laat de stronk aan de bloemkool. Snij in dikke plakken (1 per persoon).
Leg de bloemkool op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege voorzichtig om.
Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de champignons 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en voeg het plantaardige roomalternatief toe. Verwarm nog 1 min.
Meng de veenbessen en de grofgehakte peterselie onder de parelcouscous. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Serveer met de bloemkool en werk af met de champignonsaus en grofgehakte hazelnoten.
Tip
Makkelijk vooraf
De bloemkoolsteaks en parelcouscous kan je zeker op voorhand maken.