Courgettesoep met spinazie, spek en croutons.

nutriscore
Courgettesoep met spinazie, spek en croutons
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

238 kcal

Vetten

13.2 g

Verzadigde vetzuren

5.4 g

Koolhydraten

18.7 g

Suikers

4.1 g

Vezels

2.7 g

Eiwitten

9.7 g

Zout

3.7 g

Bereidingswijze

  1. Snij de courgette en de ui in stukken.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de courgette 2 min. Kruid met zwarte peper.

  3. Voeg de bouillonblokjes en 1 L water (voor 4 personen) toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken.

  4. Bak intussen de spekjes 5 min. zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  5. Doe na 15 min. de spinazie bij de soep en laat nog 1 min. koken. Haal van het vuur en mix fijn met een staafmixer.

  6. Serveer de soep en werk af met de room, de spekjes en de croutons.