Crumble met peer en dadel.

nutriscore
Crumble met peer en dadel
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

461 kcal

Vetten

31.9 g

Verzadigde vetzuren

8.2 g

Koolhydraten

32.2 g

Suikers

19 g

Vezels

5.8 g

Eiwitten

8.6 g

Zout

0.3 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in blokjes van 1 cm. Snij de dadels in stukjes van 1 cm. Pers de citroen uit.

  3. Meng de peer met de dadels, de helft van de kaneel en het citroensap.

  4. Vet een ovenschaal in met 1 kl margarine en vul met de perenmengeling.

  5. Meng de havermout met het amandelmeel en de rest van de kaneel. Voeg de rest van de margarine toe samen met de ahornsiroop en meng tot een kruimelig deeg. Meng er tot slot ook nog de helft van de amandelschilfers onder.

  6. Verdeel de havermoutmengeling over de perenmengeling, bestrooi met de rest van de amandelschilfers en bak 40 min. in de voorverwarmde oven.