Gebakken pladijs met venkel en aardappelen.

nutriscore
Gebakken pladijs met venkel en aardappelen
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

418 kcal

Vetten

18.6 g

Verzadigde vetzuren

6 g

Koolhydraten

24.3 g

Suikers

5.6 g

Vezels

6.4 g

Eiwitten

35 g

Zout

2.5 g

Bereidingswijze

  1. Snij de tomaten in 4 en snipper de rode ui fijn. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in fijne reepjes (hou het groen apart voor de afwerking).

  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de rode ui en venkel 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Voeg samen met de tomaten toe en bak nog eens 2 min.

  4. Verwarm de puree zoals aangegeven op de verpakking.

  5. Smelt de boter in een pan en bak de pladijsfilets 2 à 3 min. aan elke kant. Bak eerst op de velkant.

  6. Serveer de pladijs met de aardappelpuree, de venkel en de tomaten. Werk af met het venkelgroen.