Gevulde eieren
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

192 kcal

Vetten

15.4 g

Verzadigde vetzuren

3.2 g

Koolhydraten

3.9 g

Suikers

3.4 g

Vezels

0.2 g

Eiwitten

9.4 g

Zout

0.5 g

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren 10 min. Laat lichtjes afkoelen en pel ze.

  2. Snij in de lengte in 2. Haal de eigelen eruit en meng met de mayonaise, de ketchup en de helft van het paprikapoeder.

  3. Snij aan de bolle kant een heel dun plakje af zodat de eieren makkelijker blijven staan.

  4. Snij de lente-ui in de lengte in 2 (je hebt enkel het groene deel nodig) en snij er 3 stukjes van 1 cm per persoon af.

  5. Doe de eigeel-mengeling in een vershoudzakje, duw naar 1 hoek en knip er de punt af. Zo kan je de eieren makkelijk vullen. Maak met een mes inkepingen in de vulling zodat het op een pompoen lijkt. Bestrooi met de rest van het paprikapoeder en werk af met een stukje lente-ui als de steel van de pompoen.