Verwarm de oven voor op 200 °C en breng 2,5 dl water (voor 4 personen) aan de kook.
Verdeel intussen de portobello's over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
Doe de couscous in een kom en overgiet met het kokend water. Dek af en laat 10 min. zwellen.
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
Snipper de ui fijn.
Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de diepgevroren pompoenblokjes, erwten en kikkererwten toe en bak ± 10 min. Kruid met peper en zout.
Roer de couscous los met een vork en meng er de rest van de olijfolie onder. Meng de groentemengeling onder de couscous. Kruid met peper en zout.
Vul de portobello's met de mengeling en serveer in een diep bord, werk af met grofgehakte hazelnoten.