Gnocchi met geroosterde pastinaak en oesterzwammen.

nutriscore
Gnocchi met geroosterde pastinaak en oesterzwammen
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

553 kcal

Vetten

21.6 g

Verzadigde vetzuren

2.9 g

Koolhydraten

69 g

Suikers

8.4 g

Vezels

9.7 g

Eiwitten

15.7 g

Zout

3.4 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pers het knoflook fijn en meng met 1,5 el olijfolie (voor 4 personen).

  2. Schil de pastinaken, snij ze in de lengte in 4 en vervolgens in hapklare stukken. Meng er de knoflookolie onder en kruid goed met peper en zout. Verdeel de gnocchi en de pastinaak over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Verhit intussen 1,5 el olijfolie (voor 4 personen) in een pan met antiaanbaklaag en bak de oesterzwammen 5 min. Kruid met peper en voeg de sojasaus toe.

  4. Snipper intussen het bieslook fijn. Rooster de hazelnoten in een pan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn, laat afkoelen en hak grof.

  5. Doe de helft van de hazelnoten samen met de helft van het bieslook en de rest van de olie in een hoge beker of blender. Mix en kruid met peper en zout.

  6. Verdeel de gnocchi en pastinaak over de borden. Leg er de oesterzwammen op en druppel er de gemixte dressing over. Bestrooi met de rest van de noten en het bieslook.