Energie
600 kcal
Vetten
20.9 g
Verzadigde vetzuren
11.3 g
Koolhydraten
50.4 g
Suikers
4.6 g
Vezels
6.8 g
Eiwitten
49.2 g
Zout
2 g
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
Snij intussen de prei in de lengte in 2 en daarna in fijne halve ringen. Smelt de helft van de boter in een kookpot en stoof de prei 20 min.
Kruid de vis met zwarte peper en zout en haal door de bloem.
Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis ± 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm.
Snij de citroen in 6 partjes, pers er 2 uit en hou de andere opzij voor de afwerking (voor 4 personen).
Giet de room in de pan en roer er de mosterd door. Kruid met zwarte peper en zout en voeg 2 el citroensap toe (voor 4 personen). Laat even inkoken.
Schep de prei op een bord, leg er de vis bovenop en lepel er wat saus op of rond. Serveer met de citroen en de aardappelen.
Dit gerecht is ook lekker met grijze garnalen.