Kassler met groenten in de oven, aardappelblokjes en pesto.

nutriscore
Kassler met groenten in de oven, aardappelblokjes en pesto
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

416 kcal

Vetten

15.4 g

Verzadigde vetzuren

2.8 g

Koolhydraten

32.4 g

Suikers

11.8 g

Vezels

9.6 g

Eiwitten

32 g

Zout

4.2 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij intussen de geschilde wortelen in de lengte in 2 en daarna in schuine stukken van 2 cm. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4 en daarna in schuine stukken van 3 cm. Doe samen met de aardappelblokjes op een bakplaat met bakpapier en meng er 2/3 van de olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de kasslersneden 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en hou warm. Snij intussen de lente-ui in fijne ringetjes.

  4. Haal de bakplaat uit de oven, bestrooi met de lente-ui en verdeel er de pesto over. Serveer met de kasslersneden.