Kippenboutfilets in de oven met groenten en mosterdpuree.

nutriscore
Kippenboutfilets in de oven met groenten en mosterdpuree
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

655 kcal

Vetten

27.7 g

Verzadigde vetzuren

7.2 g

Koolhydraten

43.5 g

Suikers

8 g

Vezels

11.6 g

Eiwitten

52 g

Zout

2 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij de rode uien in partjes en hak de hazelnoten grof.

  3. Kruid de kippenboutfilet met peper en zout en wrijf in met 1/3 van de olijfolie. Leg in een ovenschaal.

  4. Verdeel er de rode ui en de stoofgroenten rond en meng er de rest van de olijfolie onder. Kruid met peper en zout, strooi er de hazelnoten over en plaats ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Snij intussen de geschilde aardappelen in stukken, kook 20 min. in lichtgezouten water en giet af. Snipper de peterselie fijn.

  6. Stamp de aardappelen fijn, meng er de boter en de mosterd onder en kruid met peper en zout. Roer er vervolgens de peterselie onder.

Tip
Liever veggie?

Vervang de kip door poulettekes, een groenteburger of een vegetarische worst.