Kleurrijke stamppot met zoete aardappel en rode bonen.

nutriscore
Kleurrijke stamppot met zoete aardappel en rode bonen
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

304 kcal

Vetten

8.2 g

Verzadigde vetzuren

2.7 g

Koolhydraten

40.8 g

Suikers

12.2 g

Vezels

6 g

Eiwitten

13.5 g

Zout

2 g

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  2. Snipper intussen de lente-ui fijn. Spoel de rode bonen onder koud water en laat uitlekken. Doe ze met de helft van de olijfolie in een steelpannetje en warm op. Kruid met peper en zout.

  3. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Meng er de helft van de cottage cheese en de helft van de lente-ui onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Verdeel de puree over de borden. Schep er de rode bonen en de rest van de cottage cheese over. Werk af met een draai van de pepermolen, de rest van de lente-ui en van de olijfolie.