Komkommersoep met zalmspiesje.

nutriscore
Komkommersoep met zalmspiesje
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

62 kcal

Vetten

4.1 g

Verzadigde vetzuren

0.7 g

Koolhydraten

1.8 g

Suikers

1.6 g

Vezels

0.8 g

Eiwitten

4.1 g

Zout

0.9 g

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalot fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig.

  2. Schil met een dunschiller mooie linten van de komkommer (1 per glaasje) en hou apart. Snij de rest van de komkommer in de lengte in twee. Verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes.

  3. Voeg de komkommerblokjes en 3 dl water (voor 4 glaasjes) toe aan de sjalot. Laat 5 min. koken. Voeg de dille, het citroensap, peper en zout toe. Mix fijn met een staafmixer. Laat de soep afgedekt afkoelen in de koelkast.

  4. Snij de zalm in mooie repen, ongeveer even breed als de komkommerlinten. Leg ze op de komkommerlinten en rijg ze in accordeonvorm op een prikkertje.

  5. Verdeel de komkommersoep over de glaasjes en leg er telkens een prikkertje op.